Nieuws

Voorjaarsconcert op 2 maart 2024 in de Goede Herderkerk

Bij dit concert met 18e eeuwse componisten stonden onze professionele Oekraïense hoboïsten Alexander en Elena Anokhin in de spotlight. Zij speelden solo in het dubbelhoboconcert van Albinoni. Verder speelden we werken van Cimarosa, Mozart, Vivaldi en Haydn.

Familieconcert de Harpspeler 17 december 2023 in de Julianakerk

Een verteller van het Apeldoorns Vertelgenootschap nam ons mee naar een land hier ver vandaan waar een dappere harpspeler het waagt de bevelen van de koning niet uit te voeren. Kinderen van Muziektheater Apeldoorn omlijsten het verhaal, terwijl het Apeldoorns Symfonie Orkest het ondersteunde met muziek van Brahms, Saint-Saëns, Sibelius, Tchaikovsky en Grieg.

Culturele Pleinmarkt 10 juni 2023 in Orpheus

Op de Culturele Pleinmarkt in theater Orpheus heeft het Apeldoorns Symfonieorkest een concert gegeven in samenwerking met het Apeldoorns Jeugdorkest. Dirigent: Rob Kaptein.

Voorjaarsconcert op 13 mei 2023 in de Goede Herderkerk

Op ons voorjaarsconcert hebben we stukken gespeeld van Kalivoda, Boieldieu, Chabrier en Saint-Saëns. 13 mei 2023, 20:00u. Dirigent: Hebe de Champeaux

Nieuwjaarsconcert “Bubbels 2023!” op 21 januari 2023 in de Hofstadkerk

Ons nieuwjaarsconcert in samenwerking met de Apeldoornse jeugdorkesten (AJO) heeft plaatsgevonden op 21 januari 2023 in de Hofstadkerk.

Najaarsconcert op 12 november 2022 in de Goede Herderkerk

Het najaarsconcert had een gevarieerd programma met vocaal en symfonisch werk. Voor de pauze zongen Barbara Schilstra (sopraan), Hebe de Champeaux (alt) en het Apeldoorns Vocaal Ensemble, aangevuld met leden van Decamerone uit Utrecht de sterren van de hemel met muziek van Bizet, Dove, Händel, Mendelssohn, Offenbach en Puccini.

Na de pauze speelde het orkest de 8e symfonie van Antonín Dvořák.

Het concert trok ca 200 toehoorders.

Zomerconcert “connecting summertime” op 2 juli 2022 in de Grote Kerk, Loolaan, Apeldoorn

Het zomerconcert “connecting Summertime” van de Apeldoornse jeugdorkesten (AJO) heeft plaatsgevonden op zaterdag 2 juli in de Grote Kerk aan de Loolaan. Meer info op www.a-jo.nl.

De AJO-orkesten werden bij deze gelegenheid versterkt met leden van het Apeldoorns Symfonieorkest. Bovendien heeft het blaaskwintet “Oostenwind” het kwintet van Andriessen ten gehore gebracht.

Voorjaarsconcert 2022 heeft plaatsgevonden op 23 april in de Goede Herderkerk

Het volgende programma is uitgevoerd:

  • Richard Strauss: Deel 2 uit Suite in Bes voor blazers
  • Frederik Delius: A song before sunrise
  • Edvard Elgar: Enigma Variations

Dirigent: Hebe de Champeaux

Najaarsconcert 2021 op 27 november in de Goede Herderkerk

In verband met de ontwikkelingen rond de Corona pandemie hebben we ons najaarsconcert helaas moeten afzeggen.

Viva la Musica. Play-in in de Gigant op 9 oktober 2021

Deze Play-in Viva la Musica is een reis voor musikanten vanaf 9 jaar. Het is een initiatief van de Apeldoornse Muziek Federatie en wordt georganiseerd door de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten.

Steun het ASO via het Prins Bernhard Cultuurfonds! 

De Coronapandemie heeft de culturele sector zwaar getroffen. Zo ook ons orkest. Optredens waren niet mogelijk, net als samen repeteren in onze nostalgische repetitieruimte aan de Egerlaan. Desondanks hebben we kunnen samenspelen, dankzij de inzet van een paar whizzkids, die het mogelijk hebben gemaakt om online samen te spelen! Daarnaast hebben diverse leden elkaar kunnen vinden in samenspel met 2, 3, of 4 personen (afhankelijk van de mogelijkheden die de regering ons bood). Ook financieel was het zwaar. Daarom is het Prins Bernhard Cultuurfonds een actie gestart om de cultuur te ondersteunen.

Buiten repeteren is ook leuk (23 juni 2020). We hebben het Coronaseizoen afgesloten in een weiland in Wenum-Wiesel. Kinderen in de buurt maakten een bommetje … splash … een hoop water. Hebe zwaaide met haar stokje en genoot. Dit is waar muziek maken over gaat. We speelden de derde van Mendelssohn. Een prachtige solo voor hobo, ter nagedachtenis aan onze overleden hoboïste, Annette Woutersen.

Jubileumconcert 16 november 2019. Na een intensieve voorbereiding was het eindelijk zover: het jubileumconcert zit erop en was een groot succes. De kleindochter van onze voormalige dirigent Hans Wijnberg, Vivian de Graaf, gaf een prachtige vertolking van het vierde vioolconcert van Vieuxtemps. Voor haar en voor ons was dit een ode aan onze voormalige dirigent Hans Wijnberg. Het orkest was in vorm en ook de andere stukken kwamen goed uit de verf. Bij de symfonie van Julius Röntgen hebben we mogen genieten van de prachtige stem van sopraan Iris van ’t Veer. Orkest en publiek gingen met een voldaan gevoel naar huis. Het concert werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voorbereiding jubileumconcert 2019. Het eerstkomende concert – Hollandse Meesters – staat in het teken van ons 65-jarig bestaan. De kleindochter van onze voormalige dirigent Hans Wijnberg, Vivian de Graaf, gaat het vierde vioolconcert van Vieuxtemps met ons uitvoeren! Daarmee is het ook een ode aan onze voormalige dirigent Hans Wijnberg. Verder staat er repertoire van Julius Röntgen, Hendrik Andriessen en Johan Wagenaar op de lessenaar. (Alt)violisten en cellisten die willen meespelen kunnen zich aanmelden via secretariaat@apeldoornssymfonieorkest.nl. We repeteren iedere dinsdag vanaf 19:30 uur aan de Egerlaan 17 in Apeldoorn, achter de Felua.

Voorjaarsconcert 18 mei 2019 Ondanks de concurrentie van het Songfestival hadden we gisteren een mooi concert met muziek van Schubert en de slavische rapsodieën van Dvorak. Dinsdag 21 mei a.s. spelen we het nieuwe repertoire door. Belangstellenden, strijkers vooral, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! Op de lessenaar staat muziek van o.a. Röntgen, hendrik Andriessen, Johan Wagenaar en Vieuxtemps.

Locatie: Egerlaan 17 in Apeldoorn (achter de Felua).
Aanvang: 19:30 uur (graag iets eerder aanwezig)
Aanmelding met vermelding instrument (in verband met muziek): secretariaat@apeldoornssymfonieorkest.nl

Najaarsconcert 24 november 2018 met nieuwe dirigent! Na 5 jaar onze dirigent te zijn geweest, heeft Alexej Pevzner afscheid van ons genomen met een prachtig concert onder zijn leiding, dat we mochten uitvoeren in samenwerking met Het Gelders Orkest. Na een grondige selctieprocedure hebben we een nieuwe dirigente gevonden in de persoon van Hebe de Champeaux. We hebben de eerste repetities achter de rug en dat is veelbelovend. We kijken uit naar het volgende concert! Het wordt een Franse avond met een keuze uit muziek van Fauré (Masques et Bergamasques), Bizet (Carmen), Glazounov (Poème Lyrique) en Gounod, (1e symfonie). Maskerades, smokkelaarsbendes en liefdesdrama zullen hoorbaar zijn. Onze nieuwe dirigente, Hebe de Champeaux, zal het orkest en publiek door de avond leiden. De waarop we dit gaan doen, moet nog vorm krijgen. Wij zijn dus net zo benieuwd als u! Zie ook de agenda.

Nieuwe leden gezocht! Net als alle orkesten hebben we te maken met enig verloop, o.a. wegens “leeftijdontslag”. Met name in het segment van de strijkers zijn nieuwe leden van harte welkom! Heeft u belangstelling of kent u mensen die wellicht mee willen spelen? Kom dan een keer sfeer proeven bij ons orkest. U kunt zich aanmelden per e-mail aan ons secretariaat, of telefonisch op 055-5061178. Bij aanmelding graag uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden én welk instrument u bespeelt! We repeteren iedere dinsdag aan de Egerlaan 17, Apeldoorn, vanaf 19:30 uur.

Concert met Het Gelders Orkest. Het Prateurproject is inmiddels achter de rug. Wij – en het publiek! – hebben er veel plezier aan beleefd (bekijk het filmpje van onze voorstelling hier). Inmiddels werken we hard aan ons volgende project: het concert op 17 juni a.s. met Het Gelders Orkest met o.a. de Orgelsymfonie van Saint-Saëns en de Ouverture 1812 “solennelle” van Tsjaikovski. Daarnaast zal het HGO voor u 2 delen van het Opale Concerto van Richard Galliano uitvoeren met als solist de accordeonist Dirk Overbeek, student aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Zie voor meer informatie en de kaartverkoop de website van Het Gelders Orkest. Wij verheugen ons op uw komst! Zie ook de agenda.

Prateur Apeldoorn: “Sleutel van de vooruitgang”. In april neemt Prateur Apeldoorn de bezoeker mee langs een aantal performances van dans, theater en muziek. Wij doen mee met een van deze performances, samen met een dansgroep van Tim Koldenhof. Zie ook de agenda. Inmiddels is de eerste gezamenlijke repetitie geweest. Het belooft een mooie happening te worden!