Agenda

Het najaarsconcert zal plaatsvinden op 17 december 2023

Ons najaarconcert is een familievoorstelling. Op zondagmiddag 17 december wordt het kerstverhaal “de harpspeler” verteld. Dit wordt muzikaal omlijst door muziekstukken van Saint-Saëns, Sibelius, Brahms, Tschaikovsky en Grieg.

17 december 2023,

locatie: Julianakerk, Deventerstraat 91, Apeldoorn

tijd: 14:30 en 16:00u, inloop vanaf 14:00u.

Dirigent: Hebe de Champeaux

m.m.v.: Vertelgenootschap Apeldoorn en Muziektheater Apeldoorn. Voor en na afloop van de voorstelling instrumentensnuffelparade i.s.m. Apeldoorns Jeugdorkest

Programma:

  • De harpspeler

kaartjes 10€ (4 t/m 12 jaar 5€; t/m 3 jaar gratis) te bestellen via bovenstaande link of via pr@apeldoornssymfonieorkest.nl

Het voorjaarsconcert 2024: zaterdag 2 maart 20:00u in de Goede Herderkerk, Apeldoorn

Sinds het voorjaar van 2023 spelen de professionele hoboïsten Elena en Alexander Anokhin mee in ons symfonieorkest. Met dit concert willen we hen een grotere plek op het podium geven. Er is een muzikaal programma uitgezocht rond het dubbelhoboconcert van Albinoni. Naast dit muziekwerk spelen de hoboïsten ook een grote rol in het eerste muziekwerk na de pauze, een concert waarin naast de twee hoboïsten ook de twee hoornisten uit ons eigen orkest een grote rol krijgen.

Daarnaast spelen we een werk alleen voor blazers zodat ook zij in dit programma goed tot hun recht komen. We sluiten het concert vrolijk af met de 99ste symfonie van Haydn, waarin we juist al geheel orkest samen te horen zijn.

Programma:

  • Cimarosa – Il matrimonio segreto
  • Albinoni – Concerto in F voor 2 hobo’s
  • Mozart – Serenade in Es, KV375
  • Vivaldi – Concerto voor 2 hobo’s, fagot, 2 hoorns en viool, RV574
  • Haydn – Symfonie nr. 99 in Es