Nieuws

Najaarsconcert 24 november 2018 met nieuwe dirigent! Na 5 jaar onze dirigent te zijn geweest, heeft Alexej Pevzner afscheid van ons genomen met een prachtig concert onder zijn leiding, dat we mochten uitvoeren in samenwerking met Het Gelders Orkest. Na een grondige selctieprocedure hebben we een nieuwe dirigente gevonden in de persoon van Hebe de Champeaux. We hebben de eerste repetities achter de rug en dat is veelbelovend. We kijken uit naar het volgende concert! Het wordt een Franse avond met een keuze uit muziek van Fauré (Masques et Bergamasques), Bizet (Carmen), Glazounov (Poème Lyrique) en Gounod, (1e symfonie). Maskerades, smokkelaarsbendes en liefdesdrama zullen hoorbaar zijn. Onze nieuwe dirigente, Hebe de Champeaux, zal het orkest en publiek door de avond leiden. De waarop we dit gaan doen, moet nog vorm krijgen. Wij zijn dus net zo benieuwd als u! Zie ook de agenda.

Nieuwe leden gezocht! Net als alle orkesten hebben we te maken met enig verloop, o.a. wegens “leeftijdontslag”. Met name in het segment van de strijkers zijn nieuwe leden van harte welkom! Heeft u belangstelling of kent u mensen die wellicht mee willen spelen? Kom dan een keer sfeer proeven bij ons orkest. U kunt zich aanmelden per e-mail aan ons secretariaat, of telefonisch op 055-5061178. Bij aanmelding graag uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden én welk instrument u bespeelt! We repeteren iedere dinsdag aan de Egerlaan 17, Apeldoorn, vanaf 19:30 uur.

Concert met Het Gelders Orkest. Het Prateurproject is inmiddels achter de rug. Wij – en het publiek! – hebben er veel plezier aan beleefd (bekijk het filmpje van onze voorstelling hier). Inmiddels werken we hard aan ons volgende project: het concert op 17 juni a.s. met Het Gelders Orkest met o.a. de Orgelsymfonie van Saint-Saëns en de Ouverture 1812 “solennelle” van Tsjaikovski. Daarnaast zal het HGO voor u 2 delen van het Opale Concerto van Richard Galliano uitvoeren met als solist de accordeonist Dirk Overbeek, student aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Zie voor meer informatie en de kaartverkoop de website van Het Gelders Orkest. Wij verheugen ons op uw komst! Zie ook de agenda.

Prateur Apeldoorn: “Sleutel van de vooruitgang”. In april neemt Prateur Apeldoorn de bezoeker mee langs een aantal performances van dans, theater en muziek. Wij doen mee met een van deze performances, samen met een dansgroep van Tim Koldenhof. Zie ook de agenda. Inmiddels is de eerste gezamenlijke repetitie geweest. Het belooft een mooie happening te worden! 

Nieuwe leden. Wij zijn weer wat gegroeid, maar met name in het segment van de strijkers zijn nieuwe leden van harte welkom! Heeft u belangstelling of kent u mensen die wellicht mee willen spelen? Kom dan een keer sfeer proeven bij ons orkest. U kunt zich aanmelden per e-mail aan ons secretariaat. Bij aanmelding graag uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden én welk instrument u bespeelt! We repeteren iedere dinsdag aan de Egerlaan 17, Apeldoorn, vanaf 19:30 uur.